A muffin egy viszonylag egyszerűen elkészíthető, rendkívül ízletes, sokféleképpen ízesíthető sütemény, amit mindenkinek érdemes kipróbálnia. Ehhez szükség van a muffin recept tökéletes leírására, de vigyázni kell, mert nem mindegy, hogy honnan szerezzük ezt be. A leggyakrabban édesen készül ez a finomság, de kitűnően működik sós változatban is.
A készítői gyakran gazdagítják gyümölcsökkel, csokoládéval, magvakkal, illetve különböző fűszerekkel. Azért is jó a muffin recept betartása, mert így egy olyan csodálatos tésztát kapunk, ami kívül picit rögös, karamellizálódott, ropogós, belül pedig puha és omlós. Minden falatját megízesíti a megfelelő arányú töltelék, de nem szabad ezekkel telezsúfolni a tésztát.
Ugyanakkor van néhány alapszabály, amit feltétlenül be kell tartanunk ahhoz, hogy az ízélmény tökéletes legyen. A muffin recept alapján a tészta elkészítését kétféle módszerrel szokták előállítani. Az első a klasszikus metódus, amelynek során kézzel keverik össze az alapanyagokat, amiket előzőleg különválasztanak száraz és nedves hozzávalókra.
Ezzel kapunk egy egyenetlenebb állagú muffint, amelynek belsejét hasadékok, kisebb zugok tarkítják. Alapszabály, hogy amikor a nedves hozzávalók érintkeznek a szárazzal, onnantól már nem szabad túl sokáig kevergetni a tésztát. A muffin recept elkészítésének másik módszere a creaming method technika, aminek az lényege, hogy a szobahőmérsékletű vajat nem megolvasztani kell, hanem cukorral habosra keverni. Itt kifejezetten fontos, hogy megfelelő hőmérsékletű legyen a vaj.
A weboldal használatának folytatásával Ön elfogadja a cookie-k használatát További információk
A cookie beállítások ezen a weboldalon "cookie-k engedélyezve" beállításon vannak, hogy a lehető legjobb böngészési élményt nyújthassuk Önnek. Ha Ön folytatja ennek a weboldalnak a használatát anélkül, hogy megváltoztatná a cookie beállításokat, vagy az alábbi "Elfogadom" gombra kattint, akkor Ön hozzájárul a fentiekhez.